Este originar din Asia (India, Sri Lanka),dar datorită frumuseţii penajului său a fost adus în mai toate colţurile lumii, ca pasăre semicaptivă. Aspectul impresionant al paunului l-a facut cunoscut înca din antichitate în afara teritorilului sau originar (sudul Asiei), fiind crescut de-a lungul secolelor întâi în China si apoi in Europa. Prin intermediul corăbierilor fenicieni paunul a ajuns în îndepărtatul Egipt încă de acum 3 000 de ani.La vârsta de doi ani femela depune ouă, în sălbăticie cam 7-10 ouă, dar în captivitate poate să ajungă si la 30 de ouă. Ouăle sunt de culoare bej-maro. Aceste ouă sunt clocite timp de 28 de zile de către păuniţă, dar şi de găină sau altă pasăre de curte, precum şi de clocitoare. Dacă trăiesc în sălbăticie cuibul va fi bine adăpostit, pentru a-l feri de prădători.
In privinta hranei paunii sunt absolut nepretentiosi: mananca boabe de porumb, ovaz, seminte de floarea-soarelui, iarba, insecte, ca orice pasăre domestică.
Paunii sunt pasari foarte rezistente şi grijulii. Ei pot trai pana la 40 de ani.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
BAFTA